7. Girişimcilik Günü’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

7. Girişimcilik Günü’nde Ödüller Sahiplerini Buldu 22 Eki 2018

7.Girişimcilik günü Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti. 15 projenin yarıştığı organizasyonda, görme engellilerin ve teknoloji tutkunlarının yolda yürürken kaza yapmalarını engelleyici uyarılarda bulunan “Red Sec” projesi kazandı.

 Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Teknolojinin ülkemizin birinci konusu olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Katma değeri yüksek ürünler üreterek ülke ekonomimize önemli katkı sağlamış oluruz” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de girişimciliğin konuşulduğu etkinliğe Başakehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Belediye Başkan Yardımcılarından Ahmet Melik, Starters HUB kurucularından Ersin Pamuksüzer, Living Lab Genel Koordinatörü Ömer Onur, Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel, 15 girişimci ve yatırımcılar katıldı. Girişimciler tarafından sunumu gerçekleştirilen 15 proje büyük ilgi gördü.

“Teknoloji; artık ülkemizin Birinci konusu”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 7. Girişimcilik Günü programında yaptığı konuşmada, belediyeciliğin sadece imar ve fen çalışmalarından ibaret olmadığını belireterek, “Living Lab, bizim teknoloji ve AR-GE üretim merkezimiz. Burada amacımız, hem teknolojiyle ilgili bir beyin oluşturmak, hem de girişimcilerin yatırımcılarla buluşmasını sağlamak.  Bir diğer önemli amacımız ise ülkeyle ilgili katma değerli ürünler tasarlamak. Teknoloji; artık ülkemizin birinci konusu. Bu da bizi çok sevindiriyor. Tüm girişimcilerimize başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Moralinizi bozmayın ve mücadele etmeye devam edin”

Starters HUB kurucularından Ersin Pamuksüzer de, programda yaptığı konuşmada girişimcilere, “Moralinizi bozmayın ve mücadele etmeye devam edin” tavsiyesinde bulundu. Pamuksüzer, şunları kaydetti: “Living Lab’de daha önce giyilebilir teknoloji üzerine çalışan bir girişimcimiz şimdi işi büyüterek dünya devi markalarla çalışmaya başladı ve çok iyi maddi gelir elde ediyor. Sizlere tavsiyem hedeflerinize kararlılıkla yürüyün ve asla karamsarlığa kapılmayın”

Birincilik RedSec’in

Proje sunumlarının ardından jüri tarafından yapılan oylamada Hasan Batuhan Kurt ile Gökhan Kurt’un tasarladıkları görme engellilerin ve teknoloji tutkunlarının yolda yürürken kaza yapmalarını önleyici uyarılarda bulunan “Red Sec” uygulaması birinci olurken, Girişimci Sarp Bilecen’in tasarladığı, yapay zekâ ve nesnelerin internet teknolojileri ile yoldaki çukur ve tümsekleri bulmak amacıyla geliştirilen “Seyisco” projesi ikinci ve Girişimci Onur Güdü’nün tasarladığı, biyokütleden elektrik enerjisi elde edilmesini sağlayan “Laska Enerji” ise üçüncü oldu. Yarışma sonucunda birinciye 2 bin TL, ikinciye bin TL ve üçüncüye 500 TL para ödülü verildi.

3 Girişimciye özel ödül

Yarışmada ayrıca Serkan Güllüm “Point2Office” projesiyle, Bahram Devletov “Konsantre Güneş Paneli” projesiyle ve Hazar Doğanlar “Patlayıcılarla Uzaktan Mücadele Aracı” projesi ile Girişimcilik Günü Özel Ödülleri’nin sahibi oldu.

Fotoğrafların Tümü