Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab ve Sponsorlarımızın desteği ile gerçekleşen “İnovasyon Yarışması Ödül ve Sergi Töreni” bu yıl 5’incisi düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda ödüller törenle sahiplerini buldu. 4 farklı kategoride 12 projenin ödül aldığı törene, Başakşehir Living Lab’de bulunan robot Rıfkı’nın sahne performansı damga vurdu.
4 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu
Konuşmaların ardından ödüllerin takdimine geçildi. Ortaokul, lise, üniversite ile öğretmen ve öğretim görevlisi kategorilerinde dereceye giren projelerin sahiplerine ödülleri verildi.
Ortaokul Kategorisi
- Mehmet Varçin, Fuad Yıldırım, Eymen Köse ve Ömer Yıldırım, “Doğal muz elyaf eldesi” projesi birinci,
- İrem Naz Oymak ,”Prina ile beton yapımı” projesi ikinci,
- Yunus Emre Ece,”Tarım robotu” projesi üçüncülüğe layık görüldü.
Lise Kategorisi
- Mosab Noorikazaj, Es’hagh Shahnavzi, Owaim Faris ve Ghulam Farooq, “Engel tanımayan tekerlekli sandalye” projesi birinci,
- Abdulkadir Güroğlu, Ahmet Burak Çep “Serum Kontrol” projesi ikinci,
- Neslihan Ergünser “Rocky mama otomatı” üçüncülüğe layık görüldü.
Üniversite Kategorisi
- Mehmet Ataberk Sarı, “Tennup” projesi birinci,
- Volkan Ünal, Ozan Ulaş “Innopen” projesi ikinci,
- Reyhan Dursun, Volkan Can Çiftci, Furkan Serdaroğlu, İrem Gürbüz “MID-Giyilebilir teknoloji” üçüncülüğe layık görüldü.
Öğretmen ve Öğretim Görevlisi Kategorisi
- Bahram Dovletov, “PV Booster” projesi birinci,
- İlhan Akaslan, “Cilt Terleme Düzeyinin Tespiti” projesi ikinci,
- Serkan Dağyar, Talha Kılıç “Tatlı su kaynaklarının korunması ve artırılması için çok amaçlı ekolojik yöntem” üçüncülüğe layık görüldü
Ödül törenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sergi alanını gezerek yarışmaya katılan projeleri yakından inceledi.
‘Doğal muz elyaf eldesi’nden engel tanımayan tekerlekli sandalyeye, tarım robotundan mama otomatına kadar yüzlerce proje görücüye çıktı.
Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Living Lab 2018 İnovasyon Yarışması’nda dereceye giren projeler ödüllerine kavuştu. Yenilikçi projeleri teşvik etmek ve desteklemek amacıyla hazırlanan yarışmada 490 proje arasından finallere kalan 26 projenin sahipleri büyük heyecan yaşadı.
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öge, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ile çok sayıda proje sahibi, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Robot Rıfkı’dan muhteşem performans
İnovasyon Yarışması Sergi ve Ödül Töreni, Başakşehir Living Lab’de bulunan robot Rıfkı’nın sahne performansı ile başladı. Sevilen şarkılar eşliğinde muhteşem bir dans gösterisi sunan Rıfkı, konukları kendisine hayran bıraktı. Robot Rıfkı’nın ardından Işıklı Dans Gösterisi ile Başakşehirli lise öğrencilerinin robotlarla yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi.
Bu yıl 490 yenilikçi proje yarıştı
Törende ilk konuşmayı yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, her geçen yıl ilginin arttığı İnovasyon Yarışması’na bu yıl ülke genelinde 490 projenin başvuru yaptığını söyledi. Belediyelerin günümüzde sadece yol yapan kurumlar olmadığının altını çizen Başkan Kartoğlu, “Akıllı belediyecilik ve teknoloji konusunda katma değer üreten bir oluşum içindeyiz. Beş yıldır yapılan yarışma ile bugüne kadar 16 proje, ticari ürün haline dönüştü. Marka değeri oluşturan projeler bizler için gurur kaynağı oluyor. Gençlerimizi hayallerine kavuşmaları için Living Lab’e bekliyoruz” dedi.
5G teknolojisi çalışmaları sürüyor
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öge de, konuşmasında çalışmaları devam eden 5G teknolojisine değinerek, “5G ve ötesi, artık endüstriyel bir teknoloji. Makineler birbirleriyle konuşacak, tüm cisimler internetle irtibatlandırılacak. 4G teknolojisine destek veren Başakşehir Belediyesi 5G ve ötesi teknolojisinin hayata geçirilmesinde üzerine düşeni yapacaktır” şeklinde konuştu.
Gençler daha hızlı koşmak zorunda
Programda konuklara son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hitap etti. Genç girişimcilerin teknoloji ile dünya ekonomisine yön verdiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Şehirlerde artık güzel konutlar, güzel parklar değil gençlerimiz için alt yapıda yapmamız gerekiyor. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Ama yetişmek zorundayız. Gençler sizler ise daha hızlı koşmak zorundasınız” diye konuştu.
Sponsorlarımız
StartersHub, İstanbul merkezli lider bir erken aşama teknoloji tohum fonudur. StartersHub, fon sağlama, mentorluk, ağ kurma, stratejik ortaklık desteği ve ilham verici bir iş yeri dahil olmak üzere hızla büyüyen bir küresel şirket olmak için ihtiyaç duydukları her şeyi başlatıyor.
ZNA Technology, Güvenlik ve korumaya ilişkin tüm elektronik, optik, audiovisual, mekanik cihaz, kameralar, monitörler almak – satmak ve her türlü elektrikli ve elektronik kontrol aletleri, elektronik devre elemanları, iletken, yarı iletken, entegre devre elemanları, mikroçipler ve bunların birleştirme elemanlarının alım, satımı ile ithalat ve ihracatını yapar.
InfoTelica, Öncelikle gelişmiş veri merkezli analitik yazılım çözümlerinin geliştirilmesi ve entegrasyonuna adamıştır. Oracle’ın sertifikalı bir ortağı olarak, veritabanı yönetimi hizmetleri, veri ambarı, veri madenciliği ve iş zekası konularında güçlü bir uzmanlığa sahiptir. Ayrıca veri entegrasyonu, veri taşıma, veri temizleme ve B2B veri alışverişi gibi veri hizmetleri de vermektedir.
Corpupp, Bilgi teknolojileri, bilişim sektöründe uzun yıllardır müşterilerine güven, kalite ve hizmeti ön planda tutarak nokta atışı çözümler sunar.Lisanslama danışmanlığı, bulut çözümleri ve uçtan uca güvenlik alanında geliştirdiği stratejik iş ortaklarıyla müşterilerine profesyonel çözümler sunmaktadır. Bununla birlikte kontrollü geçiş sistemleri ve PDKS alanında da çoklu ya da merkez lokasyonlu pek çok kurum ve şirkete anahtar teslim hizmet sunar.
Istanbul Design Factory, Tasarımcıların, mimarların, yatırımcıların, girişimcilerin ve diğer yaratıcı insanların bir araya geldiği bir platformdur. Tasarımcılara ve tasarımın diğer paydaşlarına, daha yaratıcı yenilikçi ve kullanışlı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayan multi-disipliner bir ortam sağlamaktadır.’
Fotoğrafların Tümü Robot Rıfkı Dans Gösterisi