Başakşehir Living Lab’den 100 Bin Kişiye Çevrimiçi Eğitim.

Başakşehir Living Lab’den 100 Bin Kişiye Çevrimiçi Eğitim. 6 Nis 2022

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Living Lab’in düzenlediği yarışmalarda yenilikçi fikirleri ve hayatı kolaylaştıran projeleri değerlendiren jüri üyeleri ile buluştu. Teknolojinin tüm imkânlarını Başakşehir’in her noktasında kullandıklarını belirten Başkan Kartoğlu, 100 bin kişiye çevrimiçi eğitim verdiklerini söyledi.

Türkiye’ye örnek olan projelerin kuluçka yuvası Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yenilikleri keşfeden, geleceğin teknoloji hamlelerini belirleyen gençler başta olmak üzere her yaş grubundan teknoloji meraklılarına yönelik yarışmalarda yer alan jüri üyeleri, Şamlar Tabiat Parkı’nda bir araya geldi. “Başakşehir Living Lab Jüri Buluşması” programına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı.

“Tüm sınırları kaldırdık”

Başakşehir Living Lab’in Türkiye’de bir marka olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Kartoğlu, “Yaptığımız çalışmalar büyük ses getirdi. Başakşehir’den yola çıktık. Önce ilçemizin, ardından İstanbul’un sınırlarını aştık. Türkiye’nin dört bir tarafına yayıldık. Bu da yetmedi, tüm sınırları kaldırdık ve dünyanın birçok ülkesine ulaştık” dedi.

“İnandık, gayret gösterdik ve başarıya ulaştık”

Başakşehir Living Lab’de hayata geçirdikleri projelerle Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’ya da örnek olduklarının altını çizen Başkan Kartoğlu, “Bu işler sadece bir reklam olarak yapılsaydı bir sonuca varamazdık. İnandık, gayret gösterdik ve başarıya ulaştık. Tüm dünyayı saran pandemi sürecinde dahi durmadık. Çevrimiçi olarak verdiğimiz eğitimlerde 100 bin kişiye ulaştık. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Bu sonuca ulaşmak, istenilen verimi elde etmek motivasyonumuzu da güçlendiriyor. Gerek inovasyon yarışmalarımız, gerekse yıl içerisinde düzenlediğimiz diğer yarışmalarda ciddi sonuçlara ulaşıyoruz, ulaşmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.