BAŞAKŞEHİR LIVING LAB
Düzgün görüntülenmiyor mu? Tarayıcınızda açın.

BAŞAKŞEHİR LIVING LAB E-BÜLTEN

Başakşehir Living Lab tarafından altıncısı düzenlenen Girişimcilik Günü, girişimciler ve yatırımcıları bir kez daha bir araya getirdi. 22 projenin görücüye çıktığı etkinlikte, dereceye girenlere ödül verildi. Devamı..
Başakşehir Living Lab, Sular Vadisi’nde kurduğu standında çocuklar başta olmak üzere misafirlerin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Çocuklar, uçak simülatörü ve roller coaster sanal gerçeklik gözlüğü ile teknolojiyi deneyimleme fırsatı buluyor.
 İş ortağımız Starters Hub’ın Başakşehir Yönetimininde değerlendirici olduğu “3s Landing Day”ı gerçekleşti ve San Fransisco merkezindeki hızlandırma programı katılacak 15 girişimci projesi seçildi.

Bu Ay Merkezimizi Ziyarete Gelenler

Bağcılar İnönü İlköğretim Okulu, Bahçeşehir Koleji, Güneşli Bil Koleji, TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Ekibi ve  Ather Suudi Arabistan Şirketi, Başakşehir Living Lab'ı gezerek teknoloji alanında bilgiler aldılar.
Bu Ayki İş Birliklerimiz
  • İBB İşbirliği Toplantısı neticesinde İnovasyon ve Girişimcilik alanında ortak projeler, Ulusal ve Uluslararası arası etkinliklerde işbirliği ve destekler, Akıllı Şehircilik alanlarında ortak çalışmalar yapılması ve İBB nin geliştirdiği yeni ürün ve hizmetlerde Başakşehir’in pilot bölge olarak kullanılması kararı alındı.
     
  • TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü İşbirliği Toplantısında iki kurum arasında eğitim ve etkinlikler yapılması konusunda işbirliği fırsatları üzerine görüşüldü.
     
  • GET Technologies İşbirliği Toplantısı sonucunda geliştirilmiş olan doğal biyolojik arıtma yöntemlerinin Başakşehirde kullanılabileceği alanların önerilmesine ve Pilot olarak Bahçeşehir Gölet’te suyun berraklığını ve oksijen miktarını arttırma çalışması yapılmasına karar verilmiştir.
     
  • Medipol Üniversitesi İşbirliği Toplantısı ardından Başakşehir Living Lab'te "Bitcoin ve Blockchain Teknolojisi" hakkında seminer verilebileceği ve yine Başakşehir Living Lab'te "Bitcoin ve Blockchain Teknolojisi" konusunda eğitim verilmesine karar verildi.
     
Katıldığımız Mayıs Ayı Üniversiteler, Etkinlikleri ve Fuarlar
  • 04 Mayıs 2018 Başakşehir Sular Vadisi Geri Dönüşüm Park Açılışı
  • 05 Mayıs 2018 Bahçeşehir Üniversitesi Arama Motoru Zirvesi 
  • 12 Mayıs 2018 Gençlik Oyunları 
  • 15 Mayıs 2018 Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi 4006 Tübitak Bilim Kültür ve Sanat Şenliği
  • 24 Mayıs 2018 Vega Okulları Bilim Şenliği

GİRİŞİMCİLERİMİZDEN HABERLER

Ancha Uzay Teknolojileri ekibi, Avrupa Uzay Ajansı tarafından desteklenen, Eylül ayında Polonya da düzenlenecek Avrupa'nın en büyük uzay ve robotik yarışması olan European Rover Challenge'a uluslararası eleme sonucu katılmaya hak kazandı!
Girişimcimiz Armada Battle dijital medyada yer aldı ve Game Week fuarında sponsoru Monster Notebook oldu. CNREXPO'da gerçekleşecek olan Game Week Video Oyunları ve Teknoloji Fuarında 4 gün boyunca 100% yerli oyununu tanıtımını yaparak katılımcılara oyunu hakkında deneyimler kazandıracak. 
Tamamı Türk geliştiriciler tarafından yapılan Guns Of Death oyunu, diğer multiplayer FPS oyunlarında olmayan pek çok özellik sunuyor. Oyunu indirmek için tıklayınız.
Şehrinizin Huzur ve Güvenliği Sizden Sorulur!
 
Daha güvenli ve akıllı şehirler yaratmak aslında tanık olduğumuz olayları paylaşmak kadar kolay. Bir olay hakkındaki bilgileri Pincident Mobil Uygulamasının kullanıcı dostu arayüzü ve yüksek medya kabiliyetleri ile toplumla anında paylaşabilirsiniz.Devamı..

TEKNOLOJİ ALANINDA YENİ GELİŞMELER

Boston Dynamics'den Köpek Benzeri Bir Robot Kapı Açabilir

Hemen Başakşehir Living Lab'e Başvur!

MAYIS AYINDA NELER YAPTIK

Başakşehir Living Lab’de WEB Programlama Eğitimi
 
Başakşehir Living Lab’de “web programlama eğitimi” düzenlendi., katılımcılara bir web sitesinin anatomisi, çalışma mantığı ve HTML işaretleme dilinin tanımıyla birlikte html etiketlerinin neler olduğu katılımcılara aktarıldı. Devamı..
15-18 yaş arasındaki kişilere yönelik olarak hazırlanan eğitimde; programlama dillerinin tarihi ve temeli, C programlama dili ve algoritma eğitimi verilip 15-18 yaş grubu katılımcıların programlama hakkında bilgi edinmesi sağlanmaktadır. Devamı..
Başakşehir Living Lab’de girişimcilere destek vermek amacıyla başlatılan ve girişimcilik konusunda uzman eğitimci Murat Özanlar tarafından verilen “Girişimciliğin Yol Haritası” eğitim programında bu hafta ”Yatırımcı Sunumu Hazırlama ve Finansal Kaynaklara Erişim” konusu işlendi Devamı..
Başakşehir Living Lab’de İstanbul Design Factory tarafından Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim bölümü öğrencileri ile ‘Emoji Tasarımı’ etkinliği düzenlendi. 25 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte emoji tarihi ile ilgili kısa bir sunum yapıldıktan sonra katılımcılar kendilerini yansıtan emojiyi Adobe Photoshop programı yardımı ile tasarladılar. Devamı..
Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab, İstanbul Design Factory ve Toki Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri iş birliği ile Mart ve Nisan ayları içinde ‘Geri Dönüşen Park’ projesi gerçekleştirildi. Devamı..
Eğitimde markalaşma nasıl sağlanır, adımları nelerdir, kurumsal kimliğimizi nasıl dizayn etmeliyiz gibi sorulara karşılık bulundu. Marka yaratma adımları tek tek işlendi. En önemli konulardan biride markamızın sunduğu vaad. Devamı..

HAZİRAN ETKİNLİKLERİMİZ

 
 
Algortima eğitimi ve kodlamaya giriş,
 
Kodlama örnekleri ve algoritma çözümü,
 
Code.org tabanı üzerinden kodlamaya başlanması,
 
Scratch tabanı üzerinden kodlama ve oyun yapımı,

Etkinlik Tarihi: 9-10-11-12-13 Haziran 2018

Etkinlik Saati:  13:00 – 17:00 Arası

Etkinlik Yeri: Başakşehir Living Lab

 

 


Katılımcılara etkinlik boyunca Adobe After Effects programının detayları aktarılacak, katılımcılar etkinlik sonunda eğitim sırasında öğrendiklerini kullanarak kendilerine özel tipografi, 3D logo ya da bir sahne hareketlendirme çalışması gerçekleştirecekler.
 

Katılımcı Niteliği: 16 yaş üstü Adobe After Effects kullanmayı bilmeyen katılımcılar

Etkinlik Tarihi:  30 Haziran 2018 Cumartesi  –  07 Temmuz 2018 Cumartesi

Etkinlik Saati:  10.00-16.00

Etkinlik Yeri : Başakşehir Living Lab

 

 
Etkinliğe Kayıt Ol
TÜM ETKİNLİKLERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ
TÜM VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Facebook
Twitter