Startupbootcamp Demo Day

Startupbootcamp Demo Day 18 Eyl 2014

16 Eylül 2014 Salı günü, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikle global girişim hızlandırma programı Startupbootcamp’in İstanbul programının ilk mezunları Demo Day’de görücüye çıktılar. Gün boyunca yerli ve yabancı girişimcilerin katılacağı paneller, mezun girişimcilerin sunumları ve girişimciler ile yatırımcıların ve basının bir araya geldiği etkinlikler gerçekleştirildi. Londra merkezli global girişim hızlandırma programı Startupbootcamp’in İstanbul programı ilk mezunlarını 16 Eylül’de verdi. Kurulduğu 2010 yılından itibaren 166 girişimi, %74 fonlanma oranı ile toplam 56,381,693 Avro yatırım alan Startupbootcamp, geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en iyi girişim hızlandırma programı seçildi.

Startupbootcamp İstanbul programında;

Benim Cep: Güvenilir ikinci el telefon alışveriş platformu

Bir Cüzdan (SetSec): Tüm kredi kartları ile uyumlu, tek şifre ile ödeme yaptıran mobil cüzdan

Cafe Zula: Kişiselleştirilmiş içerik takip uygulaması

315 Studios: iBeacon teknolojileri ile mağaza içi çözümler sunan platform

Intelligent Papers: Her türden dokümanı her tür tablette kullanmayı sağlayan uygulama

Smart Moderation: Türkçe semantik analiz ve otomatik yorum onaylama hizmeti veren platform

SenceBence: Kalabalıkların gücü ile pazarlama ve öngörü hizmetleri sağlayan platform

Tag2Sense: Yapıştırılabilir sensörler ile her tür paket için “kara kutu” hizmeti veren bir ürün

Zeplin: Tasarımcılar ve yazılım geliştiriciler arasında iletişim köprüsü olacak bir uygulama yukarıda bahsedilen girişimlere ev sahipliği yapıyor.

Demo Day, ev sahiplerinin karşılama konuşmalarının ardından Murat Vargı (Turkcell ve MV Holding Kurucusu) ve Varol Civil’in (TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi) katılacağı ve Ersin Pamuksüzer’in (Startupbootcamp İstanbul Kurucusu) yöneteceği “Türkiye’de Girişimcilik ve İnovasyonun Dünü ve Bugünü” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Diğer bir panel ise Richard Hsu (Tayvan Dış İlişkiler Sorumlusu, New York Times eski Yaratıcı Direktörü) ve Adam Fishman’ın (Ford, Target, Kodak ve son olarak Lyft Büyümeden Sorumlu Direktör) katılımı ile “Küresel ve Yerel Trendler” üzerine yapıldı. 2014 Startupbootcamp İstanbul Hızlandırma Programı’nın ve program katılımcılarının tanıtımı ile devam eden etkinlik, girişimcilerin sunumları ve ödül töreni ile sonlandı. Etkinliği takiben girişimciler yatırımcılarla bire bir iletişim kuracakları ve ürünlerinin demosunu yapacakları bir salonda bir araya geldiler. Günün sonunda verilecek resepsiyonda basın ve ilgili sektörlerle ile bir araya gelme ve sohbet etme imkanı sunuldu.